Синдикатът на работещите в морския транспорт в Гърция  четвърти ден

...
Синдикатът на работещите в морския транспорт в Гърция  четвърти ден
Коментари Харесай

Гърция изпитва трудности със снабдяването заради блокирани от стачка пристанища и фериботи

Синдикатът на работещите в морския превоз в Гърция  четвърти ден стачкува и всички гръцки пристанища се блокирани. Започват договаряния сред синдикатите и държавното управление, заяви БНР. Затворени са всички пристанища, като не се движат фериботи и товарни кораби. Блокираните пристанища основават огромно усложнение със снабдяването със артикули. Без фериботна връзка са всички гръцки острови. Тирове със стока чакат по пристанищата.

Синдикатът на моряците и пристанищните служащи организира втора 48 часова стачка, като заплашва, че в случай че не се изпълнят настояванията на протестиращите стачката ще продължи. Днес министърът на комерсиалния флот одобри да беседва със синдикатите и изиска преустановяване на протестните дейности.

Въпреки това синдикатите на моряците не прекратиха митингите. Исканията на гръцките моряци са за 12% нарастване на заплатите и ограничения за сигурност, както на морските екипажи, по този начин и за пасажерите на фериботите. След договарянията с министъра синдикатът ще разгласи решението си за митингите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР